természet

2019.03.19. 18:10

Különleges kiállítás Máté Bence fotóiból

A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára.

Hanol Erzsébet

Budapest, 2019. március 13. Máté Bence természetfotós beszél szabadtéri kiállításának megnyitóján Budapesten, a Szent István-bazilika elõtti téren 2019. március 13-án. Az elmúlt húsz év képanyagából válogatott, mintegy hatszáz természetfotóból álló tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhetõ értékek fontosságára. MTI/Balogh Zoltán

Fotó: Beküldött fotó

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szerdán szabadtéri kiállítás Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.

A megnyitón Áder János köztársasági elnök beszélt, és mint mondta, Máté Bence képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jól látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – írta az MTI. – Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a gyurgyalag tollai közé, beállhatunk a levélvágó hangyák szorgos menetébe vagy meghúzhatjuk a leopárd bajuszát – mondta az államfő, hozzátéve, hogy az alkotó még csak 34 éves, de már nemzetközi hírű fotós. Máté Bence számtalan nemzetközi természetfotós díj mellett elsőként nyerte el az Év Ifjú Természetfotósa, majd felnőtt kategóriában a szakma Oscar-díjaként is számon tartott Az év természetfotósa címet. Számos könyve jelent meg, munkásságáról háromrészes filmsorozat is készült.

– Bence kiszakít bennünket abból a csőlátásból, amiben élünk és segít abban, hogy felfedezzük magunk körül a teremtett világ szépségét – hangsúlyozta Böjte Csaba szerzetes.

A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában