elismerés

2019.04.25. 19:10

Szekszárdi költőé lett a bronzzal ékesített babérkoszorú

Wessely Gábor

Fotó: Beküldött kép

A XXII. Aquincumi Költőversenyre százöt szerző százhatvannyolc pályaművel nevezett be. A harmadik helyezésnek megfelelő, bronzzal ékesített babérkoszorút a szekszárdi Kis Pál István nyerte, Cogitationes (gondolatok) című írásával. Az arannyal ékesített koszorút a ceglédi Veres Tamás, az ezüsttel díszítettet a budapesti Németh András kapta.

Kis Pál István versét a rendezvény szervezője, szellemi atyja, Papp János színművész adta elő. Még egy szekszárdi vonatkozása volt az eseménynek: az idei főtámogató Dúzsi Tamás borász is szavalattal köszöntötte a jelenlevőket. Babits Mihálytól az Esti kérdés című verset mondta el.

Dúzsi Tamás, Kis Pál István és Papp János Fotó: Beküldött kép

A költőversenyt az Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészeti Alapítvány hirdette meg, Szakonyi Károly fővédnökségével. A díjazott pályaművek megjelennek majd a Kortársban, a Magyar Naplóban és más irodalmi folyóiratokban.

A tizedik kötetét kiadni készülő Kis Pál István egyébként hazai pályán is elismert tollforgató. Megkapta egyebek között a megyei Príma-díjat és a Mészöly-plakettet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában