fotókiállítás

2019.04.29. 19:10

Természetféltő exkatona tárlata tekinthető meg Tolnán

Wessely Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Sokszor a természetközeli emberek sem természetféltők. Barangolásai során ezt tapasztalja Hanol Gábor (borítóképünkön). Traktorgumi az erdő közepén, amit már benőtt a moha, horgászok szanaszét hagyott csalis dobozai a vízpartokon. Lehangoló látvány.

A fácánkerti természetfotós első önálló kiállításának megnyitóján beszélt erről, pénteken, a tolnai Mag-házban. S arra is kitért, hogy az erdészetek nem várják tárt karokkal a hozzá hasonló fotós turistákat. Ettől függetlenül kiváló képei születtek, sok munka és sok idő ráfordításával. Fácánkert közelében és a Gemencben is van itató leshelye. Előfordult, hogy az első próbálkozás után egy évvel sikerült csak az igazán jó fotót elkészíteni, ugyanazon a helyen, ugyanarról a madárról.

A 37. évében jár, de a természetfotózást csak nyolc éve kezdte. Szerződéses katonaként szolgált 2015-ig, akkoriban, honvédségi kiadványokban is jelentek meg – más típusú – fényképei. Jelenleg egy benzinkúton dolgozik.

A Taplóstól-Keselyűsig című tárlat május 17-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában