minősítő verseny

2019.05.25. 15:15

Német kórusok daloltak Mözsön

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock

Magyarországi német énekkarok országos minősítő versenyének adott otthont a mözsi művelődési ház az elmúlt hétvégén. Az esemény házigazdája Koleszár Ferencné, a Tolna Városi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Mözsi Német Nemzetiségi Klub elnöke elmondta: a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa (Landesrat) három évente, több helyszínen rendezi meg ezt a hangverseny-sorozatot, immár nyolcadszor. A minősítőnek Mözs harmadszor adott otthont. A seregszemlére az ország több részéről, összesen hét településről érkeztek együttesek. Közülük kettő két kategóriában – népdal és műdal-népdalfeldogozás – is megmérette magát.

Az eseményen megjelenteket Kovácsné Fódi Krisztina, a Landesrat ének szekciójának elnöke, Berta Zoltán, Tolna alpolgármestere és Koleszár Ferencné köszöntötte. Tolna megyéből a zombai Sonnenblume énekkar mindkét kategóriában kitüntetéses arany, a kakasdi Német Nemzetiségi Kórus (népdal) kitüntetéses arany, a Mözsi Német Nemzetiségi Klub (népdal) énekkara arany minősítést szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában