plakettes parti

2019.06.10. 14:30

A megyei kulturális élet jeles képviselői találkoztak Miszlán

Wessely Gábor

Fotó: Fitt Tamás

„A Tolna megyei művészetért” plakettből, az elmúlt húsz év során száz talált gazdára. Művészek, művészeti csoportok, művészetszervezők és szponzorok kapták meg. Most őket hívta meg Makay Tamás és felesége Makayné Pál Berta, a miszlai kúriába, egy úgynevezett plakettes partira. Közel negyvenen vettek részt a programon. A kitüntetettek közül tizennégyen már nem élnek. Rájuk egyperces csenddel, főhajtással emlékeztek.

A rendezvényen Lönhárd Ferenc nyitott meg egy mini tárlatot, melyen Könyv István János grafikái és Szatmári Juhos László szobrai kaptak helyet. Könyvbemutatót Acsádi Rozália és Kis Pál István tartott. Zenei produkcióval a Bartina Zenekar és a Szekszárdi Gitárkvartett szolgált. A jó hangulatról Sebestyén István székely mesemondó gondoskodott. Bognár Cecil tárogatómuzsikája is színesítette a szombat estét. A cél egy laza, beszélgetős, ismerkedős, bográcsozós, borozgatós összejövetel szervezése volt – rövid, kötött programokkal ‒, ami meg is valósult.

A kiállítás anyaga két hétig tekinthető meg a kúriában.

Borítóképünkön a miszlai találkozó résztvevői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában