kórus

2019.07.30. 09:30

Huszonnyolc éve tart a két kórus barátsága

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

A Mözsi Bartók Béla Női Kar héttagú küldöttsége nemrégiben Tolna németországi partnertelepülésére, Stutensee-be látogatott, a helyi Lyra Büchig Vegyes Kar meghívására.

A látogatás apropóját a németországi kórus 125 éves jubileumi ünnepsége adta.

A két énekkar között immár huszonnyolc éve tart a szoros baráti és családi kapcsolat, melynek folytatásáról a látogatás alkalmával ismét megállapodtak a felek. Bár a kapcsolattartás manapság nehézkesebb, mint korábban, mert mindkét kórus tagsága idősödik, fárad, változnak a családi helyzetek. Mindezek ellenére bíznak a baráti viszony jövőjében.

A vendéglátók kellemes, szép programot állítottak össze a tolna-mözsi vendégek részére. Olyan környékbeli történelmi helyeket mutattak be nekik, amelyeket eddig nem láttak. A jubileum alkalmából a Bartók kórus magyaros ajándékkal kedveskedett a vendéglátóknak. Az alkalmat felhasználták arra is, hogy meghívják a Lyra Büchig Vegyes Kart egy tolnai látogatásra és fellépésre. Az időpontot később egyeztetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában