kiállítás

2019.08.18. 18:10

Megnyílt Gottvald Károly életműkiállítása a Mag-házban

Wessely Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Egy életműkiállítás, melyen az élet már nincs jelen, csak a mű. Az egy hónapja elhunyt fotóriporter, Gottvald Károly képeinek tárlatát az egykori újságíró kolléga, Decsi-Kiss János nyitotta meg pénteken, a tolnai Mag-házban. Arról beszélt, hogy a hetvenéves fotós milyen gonddal válogatta az anyagot, készülve arra, hogy munkásságát szülővárosában bemutassa. Végigfotózta az elmúlt fél évszázad Tolna megyei eseményeit, a sárközi néphagyományok ápolásától az atomerőmű építéséig. Tulajdonképpen az itt élők közös történetét örökítette meg, remélve, hogy amit hátra hagy, továbbél. S hogy így van, arra a Pakk, amit a szüleimtől kaptam című kiállítás a bizonyíték.

A rendezvényen megjelent többek között Appelshoffer Ágnes polgármester, a két alpolgármester – Sterczné Asztalos Zsuzsanna és Berta Zoltán –, valamint a képalkotó özvegye, Gottvald Károlyné. Közreműködött Szabó Nándor (gitár) és Lóki Hanna (gitár, ének).

Gottvald Károly fotókiállítása szeptember 13-ig tekinthető meg a tolnai Mag-házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában