Megújult intézményben

2019.09.04. 09:30

A hatvanadik tanév kezdődött a zeneiskolában

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

A hatvanadik tanévét kezdte meg tegnap a bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola. A diákokat, a pedagógusokat és a vendégeket Bérces Emese tag­intézményvezető-helyettes köszöntötte. Ünnepi beszédében egyebek mellett visszatekintett a nyárra, mely ugyancsak alkalmat adott a fiataloknak tudásuk fejlesztésére, tehetségük kibontakoztatására.

Sok iskolást vonzott a grafikatábor, a moderntánc-tábor, a gitártábor, a zenekari-tábor, illetve a zongorakurzus és a csellókurzus. Bonyhádon német zenészek is felléptek a görlitziek révén, a bonyhádi zeneiskola ifjúsági és utánpótlás fúvószenekara pedig Pécsett, a Kodály Központban aratott szép sikert.

A várhatóan több mint négyszáz növendék gyakorlatilag egy megújult intézményt látogathat. Befejeződött a szigetelés, a nyílászárók cseréje és új padlót kapott a táncterem. Az épület ünnepélyes átadójára szeptember közepén kerül sor.

Bérces Emese néhány technikai jellegű tudnivaló összegzése után sikeres, hasznos idővel eltöltött, gondtalan új tanévet kívánt minden diáknak.

Borítókép: Az épület előtt a Zeneiskola fúvószenekara fogadta az érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában