kiállítás

2019.09.15. 15:15

Nem ecsettel készíti képeit

Steinbach Zsolt

Fotó: Mártonfai Dénes

Deliné Horváth Marianna (Maya) festményei láthatók mintegy másfél hónapon keresztül a tolnai Both cukrászda galériájában. A tárlat a Közösség Kultúra Közhasznú Egyesület kiállítás-sorozatának legújabb állomásaként jött létre.

– Szenzációs, impresszionista stílusú képek, gyönyörű a színviláguk – így jellemezte az amatőr alkotó festményeit Verseghy Ferenc fazekas, a Népművészet Mestere, az egyesület elnöke a kiállítás megnyitóján.

Képünkön középen Deliné Horváth Marianna és Verseghy Ferenc. Fotó: Mártonfai Dénes

Deliné Horváth Marianna az egyesület oszlopos tagja, ez már a nyolcadik kiállítása, amelyet az egyesület égisze alatt rendezett.

Érdekesség, hogy képeit nem ecsettel készíti, hanem ujjal, vagy más alkalmas eszközzel alkot. Azt mondja, hogy a képei által tudja legjobban kifejezni magát. Nincsenek elvárásai önmagával szemben, élvezi az alkotói szabadságot, és persze örül, hogy ha a festményei másoknak is tetszenek. A kiállítás megnyitóján Laki Erzsébet verssel és Lóki Hanna gitárral kísért énekkel működött közre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában