forgatás

2019.10.04. 11:30

Izgalmas kamaradrámát forgattak a napokban Pakson

Filmesek és színészek lepték el a minap Paksot, a több hazai és nemzetközi díjjal elismert helyi függetlenfilmesek újabb alkotáson dolgoznak.

Munkatársunktól

Fotó: Beküldött fotó

Babai István és Kövi Gergő neve ismerősen cseng a függetlenfimes szcénában, 2013-es kisjátékfilmjük, az Átmeneti szállás számos díjat nyert. A paksi alkotók ezután más területeken próbálták ki magukat, most azonban újra együtt dolgoznak. A József Attila Színház színészeivel készülnek egy izgalmas kamaradrámával, melynek központi alakja egy titokzatos femme fatale. A történetről nem is árulnak el többet, arról viszont annál szívesebben beszélnek, hogy a forgatás zömében Pakson zajlott.

– Egy meg nem nevezett nagyvárosban játszódik a történet, és szerencsére nem kellett messzire mennünk ahhoz, hogy modern, XXI. századi épületbelsőket találjunk. Így esett a választásunk többek közt a Paksi Gyógyászati Központra, a gyógyfürdőre és az Erzsébet Nagy Szállodára, melynek vezetői azonnal támogatásukról biztosítottak – mondta el Babai István, a film egyik rendezője, egyben vágója. A Tolna megyei imázsfilmet is jegyző szakember hozzátette: a stáb ugyan minimális költségvetésből dolgozott, ám a professzionális technikával nem spóroltak.

– Hosszú és fárasztó út vezet a forgatókönyv megszületésétől a forgatáson át a filmbemutatóig, de minden percét élvezzük. Lelkes és fiatal stáb áll mellettünk, melynek tagjai az első hívószóra csatlakoztak hozzánk, hogy részt vehessenek a munkában – Erről már a forgatókönyvet jegyző Kövi Gergő, a film másik rendezője beszélt. Tőle tudtuk meg azt is, hogy a filmet a Brwsky Brothers szerzői név alatt mutatják majd be, a tervek szerint 2020 első negyedévében.

A film főszerepét Fekete Réka Thália alakítja. – Ez a történet egy tükör mindannyiunk számára, hogy hova tart a világunk – emelte ki a színművész, aki három egymást követő évadban is a legjobb színésznőnek járó díjat kapta meg a József Attila Színházban a közönség szavazatai alapján.

Azonnal megtetszett a forgatókönyv

– Egyből igent mondtam a forgatókönyvre – árulta el Chajnóczki Balázs színművész, akinek tetszett a sztori, a benne rejlő ötlet. – Ez egy különleges, szellemes szkeccs, ami többet mond el így, rövid formában, mintha egy egész estés filmet készítettek volna belőle – tette hozzá a komoly filmszínészi múlttal rendelkező Kiss Gábor, aki egy orvost alakít a történetben.

Bár a mintegy tízperces film 90%-a már dobozban van, a munka még korántsem ért véget, a vágás, a hangmérnöki munka és az utóforgatások még hónapokat vesznek igénybe. Az alkotók paksi filmpremiert terveznek, majd fesztiválokra nevezik a kisfilmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában