Bezerédj-nap

2019.11.08. 15:15

A legifjabbak tettek esküt

Budavári Kata

Fotó: Beküldött kép

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Bezerédj István Általános Iskolájában megrendezték az immár hagyománnyá vált Bezerédj-napot. Mint azt Hajdúné Farkas Dóra tanártól megtudtuk, ezen a jeles alkalmon a reformkori nemesre, Szedres község alapítójára, az iskola névadójára, Bezerédj Istvánra emlékeznek a tanulók. A programok az énekkar és a citerazenekar fellépésével kezdődtek, majd a diákszínpadosok a Bezerédj család tagjait és korát jelenítették meg. A közönség soraiban diákok, nevelők és szülők egyaránt voltak.

Az elsősök színes műsort adtak és esküt tettek (Beküldött fotó)

Ezután az első osztályosok színes műsora, ünnepélyes eskütétele és avatása zajlott. A felső tagozatosok játékos vetélkedőn vettek részt, melynek témája szintén a névadó nemesi család története volt. A nap zárásaként az iskolások sétát tettek a Hidja-pusztai temetőben található Bezerédj családi sírbolthoz, ahol meggyújtották az emlékezés mécseseit. A programsorozat sikeréhez Barsi Ágnes, Nemes András, Kovács Anna, Horváth Istvánné, Papp Rozita felkészítő pedagógusok és Gárdai Anikó szervező nevelő járult hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában