speciális képzés

2019.11.04. 17:30

Színházat szerető és értő közönséget nevelnek

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Színháziskola képzést indított a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Tolna Megyei Igazgatósága pedagógusoknak, közművelődési intézmények munkatársainak. A képzés célja, hogy segítsék őket abban, hogyan válasszák ki a különböző korosztályok életkorának, igényeinek, valamint az intézmény lehetőségeinek megfelelő előadóművészeti produkciót. Szó lesz arról is, hogy a látottak feldolgozását hogyan segítsék elő. Mindehhez drámapedagógusok és előadóművészeti szakemberek adnak módszertani segítséget.

Az első képzési csoportban tizenöt fő van, ők összesen négy napon keresztül vesznek részt előadásokon, Szekszárdon és Lakitelken. A csapat utolsó képzési napja december 9-én, Szekszárdon lesz, ahol értékelik az addig elhangzottakat, és megbeszélik a további feladatokat.

– A Lázár Ervin Program szerint minden iskolás gyereknek el kell jutnia színházba, bábszínházba, cirkuszba, de hogy mikor és hol, az a pedagógus szabadságára van bízva. A színháziskola képzésünk abban segít a számukra, hogy megfelelő előadást tudjanak kiválasztani, és azt jól fel tudják dolgoztatni a gyerekekkel. Célunk, hogy egy színházba járó, azt értő és szerető közönséget neveljünk, hogy a gyerekek ne csak rácsodálkozzanak egy-egy művészeti előadásra, hanem értsenek is hozzá – mondta lapunknak Kuti Imréné, az NMI megyei igazgatója, hozzátéve, hogy a közművelődési szakemberek színházbarát csoportokban tudják használni a megszerzett ismereteket.

A következő turnus november 11-én indul, ahová reményeik szerint még többen jelentkeznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában