kiállítás

2019.12.04. 09:30

A szépet keresi és láttatja alkotásaiban

Ihárosi Ibolya

2019.12.03 Szekszárd, Szekszárdon az Amarillisz étteremben Zsíros Ari festő kiállítását lehet megtekinteni. Fotók: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Zsiros Ari festőművész válogatott tájképeiből Búcsúzik az ősz címmel nyílt kiállítás kedden az Amaryllis Art Caféban. A tárlatot a sorozat fővédnöke és kitalálója, Kindl Gábor nyitotta meg. Mint elmondta, az volt a célja, hogy a megyében élő képzőművészek, fotósok alkotásaival a mindennapokban, hétköznapi körülmények között találkozzanak az emberek. Azok is, akik egyébként nem járnak tárlatokra. Zsiros Ari a szép számú érdeklődőnek elmondta, boldog, mert egész eddigi életében azt csinálhatta amit szeret. Hangsúlyozta, hogy alkotásaiban mindig a szépet keresi, nem pedig a hibát. A keresett szépséget elsősorban a természetben találta meg, mint ahogy a kiállított alkotások is bizonyítják. Saját megfogalmazása szerint: „Festek portrét, életképet, csendéletet, de fő motiváló erőm a természet. Igyekszem észrevenni és észrevetetni a természet csodáit, szépségeit. Hiszem, ha a jóságra, szépségre, szeretetre való törekvés járná át minden ember lelkét, megmenthetnénk az emberiséget.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában