kiállítás a Tinódi Házban

2020.01.28. 09:30

Tánccal, zenével és verssel ünnepeltek

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A magyar irodalom nagyjait felsorakoztató tárlat nyílt a Tinódi Házban, Dombóváron a kultúra napján, január 22-én. Steiner Józsefné dombóvári születésű, jelenleg Nagyatádon élő nyolcvanhárom éves idős hölgy gyűjteményében költőóriások, zeneszerzők, nyelvújítók és néprajztudósok portréi, életrajzi elemei jelennek meg képeslapok és grafikák formájában. A kiállítást a szervezők Varga Gábor keramikusművész grafikáival színesítették.

A megnyitón Nyári Éva tanítványai Tüzet viszek című tánca után a nagyobbak két műsorszámban kalotaszegi és szatmári táncokat mutattak be. A Kapos táncegyüttest Ős Csaba és zenekara kísérte. Szabóné Rambala Gabriella a Tinódi Ház vezetője nyitotta meg a kiállítást, majd megzenésített verseket hallhatott a közönség Fóris Dórától és Komjáthy Attilától.

A próza is szerepet kapott a kultúra napján Weber József magyar nyelv és irodalomszakos tanár, valamint Bíró Dávid a helyi gimnázium tanulójának tolmácsolásában. Az ezt követő kötetlen beszélgetés alatt a Fűszeres trió örömzenéjével zárult a rendezvény Dombóváron.

Borítókép: Tánccal, irodalmi műsorral, zenével hangolódhattak a látogatók a kiállításra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában