hagyományőrzés

2020.02.09. 18:10

Közel három évtizedes hagyománya van ennek a svábbálnak

Budavári Kata

2020.02.08 Szekszárd, Szekszárdon a Babits Művelődési Központban a Szekszárdi Dienes Valéria Álltalános Iskola diákjainak tartottak Táncos mulatságot, bált. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A huszonkilencedik svábbálját szervezte meg a szekszárdi Dienes iskola. Mint azt Prischetzkyné Márkus Emőke igazgató köszöntőjében elmondta, a kezdeményezés Vitéz Zsolt egykori igazgatótól származik, ezek az alkalmak pedig azóta is szép példái az intézmény hagyományőrző tevékenységének. Az iskolavezető szerint közösségük a jelen és a múlt értékeit egyaránt fontosnak tartja.

A fellépők, akárcsak a korábbi években, a Dienes diákjai és kórusa, az Ifjúsági Fúvószenekar, a Wunderland óvoda pici táncosai és a Mondschein Kórus. A tradíció megjelent a kulturális seregszemlén a dalokban és táncokban, valamint a megyében valószínűleg egyedülálló viselet bemutatóban. Az iskolások közül nem egy olyan ruhadarabokat ölthetett magára, amelyet családja kincsként őriz sok-sok évtizede.

A műsor után a gyerekeknek lehetőségük volt új lépéseket elsajátítani a táncházban. A mulatságban a leginkább farsangi bulikra jellemző kínálat mellett sváb süteményeket is meg lehetett kóstolni, ezekről a szülők, nagyszülők gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában