zenekar

2020.02.24. 18:10

Nagy sikert ért el Tamási zenekara a versenyen

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Majd két évtized után újra nemzetközi versenyen mérette meg magát a Tamási Koncert-fúvószenekar, amely jelentős sikert ért el. Varga Balázs karnagy irányításával, egyedüli magyar résztvevőként, a felső kategóriában ezüst minősítést szereztek a február 14–15-i prágai Fúvószenekarok Nemzetközi Fesztiválján.

Szaváriné dr. Bakonyi Lídia elnök elmondta, hogy a zenekar történetében ez az elismerés mindenképpen nagy eredmény, hiszen hazai versenyen utoljára 2008-ban, nemzetközin pedig 2003-ban vettek részt.

– Az utóbbi néhány évben nagy jelentősége volt az utánpótlás-nevelésnek a zenekar életében, sok gyermek érkezett közénk. Így, mivel a tagság jelentős része még sosem volt ilyen versenyhelyzetben, különösen külföldön, ez még inkább emeli az eredményünk fényét.

A hatásokat tekintve, a régióban is plusz ismertséget, elismertséget hozhat a minősítés, továbbá a fúvószenekari szakmai világban is újra előkerült a nevünk. Mindezzel együtt az utazás közösségépítő és motiváló hatása sem mellékes – mondta a Tamási Fúvós Egylet elnöke, hozzátéve, hogy a versenyről számtalan felejthetetlen élménnyel tértek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában