versmondó verseny

2020.02.20. 20:00

Taroltak a Baka István Általános Iskola diákjai

Négy korcsoportban összesen kilencvennégy versenyzőt neveztek felkészítő tanáraik a Hollós László Tolna Megyei Természetismereti Versmondó Versenyre, amelynek a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ adott otthont.

Brunner Mónika

2020.02.20 Szekszárd, Megrendezték a Hollós László Megyei Természetismereti Versenyt, ahol a tanulóink versben mérték össze tudásukat. A verseny a Babits Mihály Művelődései Központban kerül megrendezésre. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Az idei Hollós László Tolna Megyei Természetismereti Versmondó Versenyen a Baka István Általános Iskola tanulói is részt vettek, az 1., a 2. és a 4. korcsoportokban képviselték iskolájukat. A nevezők közül nyolcan értek el helyezést vagy részesültek különdíjban. Az intézmény arról tájékoztatta lapunkat, hogy a nevezési díj nyolcszáz forint volt, viszont minden gyerek kapott ajándékot. Díjazásban az első hat helyezett és a különdíjas részesült. A „szakmai zsűri” mellett vadászok, erdészek, környezetvédők is zsűriztek a versenyen.

A Babits Mihály Kulturális Központ pontosítása szerint díjazásban az első három helyezett és a különdíjasok részesültek. Közleményükben szerepel, hogy a versenyzők teljesítményét szakértő zsűri értékelte, a legjobbak részesültek díjazásban, de minden résztvevő emléklapot és ajándékot kapott. A kilencvennégy versenyzőt felkészítő tanáraik nevezték, és négy korcsoportban versenyeztek. Követelményül támasztották számukra, hogy az életkori sajátosságaiknak megfelelő nehézségű verset, versrészletet válasszanak. Ahogy azt is, hogy a választott verseknek ki kell fejezniük az embert körülvevő szűkebb és tágabb természeti környezetet, az élővilág sokszínűségét, az ember és a természet kapcsolatát.

Mint ismertették, több mint huszonöt éve szerveznek Tolna megye általános iskolás versmondói számára természetismereti versmondó versenyt, a természet szeretetére nevelés és a környezettudatos szemléletformálás szándékával.

2009-ben, a Hollós Emlékév kapcsán nevezték el a rendezvényt a világhírű szekszárdi természettudósról, mikológusról, Hollós Lászlóról. A verseny támogatója a szekszárdi önkormányzat és a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület voltak.

Az 1. korcsoport első helyezettje Radó Bertalan, a Baka István Általános Iskola diákja Nagy László: Álom és valóság című versével. A 2. korcsoportból, szintén a Baka iskolából, Radó Sára tanuló nyert Szabó Lőrinc: A szemüveg című alkotásával. A 3. korcsoportban a győzelmet holtversenyben a Babits Mihály Általános Iskolából Andorka Zselyke és a Garay János Általános Iskolából Halasi Lőrinc szerezte meg. A 4. korcsoportban Nagy Eszter Anna, a Szent József Iskolaközpont diákja győzött.

A helyezettek teljes névsorát IDE kattintva tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában