Tömbbelső koncertek

2020.04.15. 18:10

Minikoncert dobja fel a lakók hangulatát

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Tömbbelső koncertek hétről hétre elnevezéssel indult programsorozat Pakson az önkormányzat kezdeményezésére, a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében. Az első koncertet a napokban tartották a Tulipán utcai tömbbelsőben, ahol a Szucsán Banda adott népzenei műsort, majd az Újtemplom utcában Kovács Alíz énekelt. Az erkélyekre kiálló emberek, a tisztes távolságot tartó közönség tapssal hálálta meg a rendhagyó előadást.

– Közel egy hónapja kellett bezárni kulturális intézményeinket a koronavírus-járvány miatt, így elveszett annak a lehetősége, hogy közös kulturális élményeket szerezzünk. Szerettük volna házhoz, jelen esetben erkélyhez és ablakhoz vinni a kultúrát és a szórakozást. Ezért döntöttünk úgy, hogy megkeresünk helyi zenészeket, énekeseket, és megkérjük őket, hogy vállaljanak ebben a formában fellépést. Kérésünkre nagyon sokan reagáltak, örömmel vesznek részt a programban – mondta Szabó Péter polgármester a Paksihirnok.hu-nak, hozzátéve, hogy a programsorozat heteken át zajlik, minél több helyszínre szeretnék elvinni.

A héten folytatódnak a tömbbelső koncertek. Csütörtökön 18 órától a C four G zenekar lép fel a Fenyves és Árnyas utcai tömbbelsőben, aztán 19 órától a Pollack Mihály utcai tömbbelsőben ad minikoncertet az együttes.

A szervezők kérik, hogy aki teheti, maradjon otthon, és lakása ablakából, erkélyéről hallgassa a zenét, valamint a járványügyi előírásokat azok is tartsák be, akik járókelőként állnak meg a helyszínen.

Borítóképünkön: Kovács Alíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában