tábor

2020.07.22. 19:10

Egyenként tíz munkával készülhetnek el a gyerekek

Brunner Mónika

Fotó: Molnár Gyula

Ötnapos képzőművészeti alkotótábort tartanak a Paksi Képtárban hat és tizenkét éves gyerekeknek a héten Színsárkány címmel. Stadler Krisztina múzeumpedagógus elmondta, tizenhat gyermek vesz részt a táborban. Az alkotásaikhoz változatos eszközök és anyagok állnak rendelkezésre, valamint újfajta technikákat ismerhetnek meg.

– Képzőművészeti alkotásokon figyelünk meg színeket, az épített környezetünk, a természet színeit. A gyerekek ezek ismeretében készítik el munkáikat. Nagyon tetszik nekik a közös falfestés, amely során négy csapatban egy több méteres falat festenek temperával, ecsettel, hengerekkel. A témát ők találhatták ki, van, aki dzsungelt, van, aki dinoszauruszokat, mesevilágot fest. Szintén odavannak a márványozás technikájáért, és papírvilágot is építenek – ismertette. A gyerekek a reggel nyolctól délután négyig tartó táborban egyenként körülbelül tíz alkotást készítenek. Munkáikból a pandémia miatt nem készül kiállítás, mindegyikük hazaviszi alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában