Főnixmadár

2020.08.19. 09:30

A kiállítással ismét élet költözik a Babits falai közé

Budavári Kata

Főnixmadár címmel megnyílt a Babits kulturális központban Freund Antal szobrász kiállítása kedden délután. Ezzel együtt hosszú szünet után újra élet költözik a ház falai közé. Zsikó Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, első gondolata a Bakta galériában látható tárlattal kapcsolatban az volt, hogy jó érzés itt lenni. Az alkotások finom temperamentumról tesznek tanúbizonyságot, harmóniát sugároznak.

Borsik Miklós megnyitó beszédében kifejtette, Freund Antal a dolgok lényegére vonatkozó kérdésre nem adna egyféle választ. Előfordulna, hogy az az anyag lenne, máskor a szobrász a letisztult formát állítja a középpontba. A harmadik változat szerint a felelet a szobrász által hagyott nyom lehetne, taraj, vájat vagy csúcs. A kiállított művek különböző időpontokban születtek, azaz egy alkotói pálya memóriája áll a közönség előtt.

Freund Antaltól megtudtuk, ez a kiállítás a tervezett időpontban nyílt meg, Budapesten, a Stefánia palotában viszont őszre kellett tolni egy olyan tárlatot, amelyen az ő munkái is szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában