Új Látás mozgalom

2020.10.21. 19:10

Kiállítás nyílt Szekszárdon

Tóth Róbert

Fotó: Mártonfai Dénes

Szekszárdon állították ki az Új Látás művésztelepen született műveket. A 2019-20-as évek munkásságát bemutató tárlat nyitó eseményére a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta galériájában került sor ma. Ezután egy hónapon keresztül, egészen november 21-ig lehet megtekinteni a tizenkét művész alkotásait.

Mint arról korábban beszámoltunk: a nyáron Sárszentlőrinc-Uzd Fördős kúriájába vonultak egyhetes alkotótáborba különböző művészek. A társaságban szobrász, textilművész, és festők is jelen voltak, akik legfőbb impulzusaikat a természetből, és az aktuális társadalmi helyzetből nyerték. Az alkotótábort Könyv Kata szakmai vezető hívta életre, a „karanténból kiszabadulás” jegyében.

Ahogy a Sárszentlőrinci Hősök kertjében megnyitott nyári, szabadtéri kiállításon, úgy most is Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök, illetve Baranyai Eszter főjegyző mondott köszöntőt. A vezetők – a művészethez fűződő – személyes kötődésük okán szólaltak fel, szívügyüknek nevezve a galéria közönség elé tárását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában