kulturális örökségek

2020.10.10. 15:15

Kiemelten fontos a kulturális örökségek védelme

Fekete Dávid

Forrás: Facebook

Kisfilm készült a Kulturális Örökségek Napjai rendezvénysorozatra. A tizenhat perces alkotásban a paksi Makovecz-templom, a szekszárdi Vármegyeháza, a simontornyai és ozorai vár, valamint a bátai Szent Vér-templom is szóba került. Dr. Horváth Kálmán, kormánymegbízott és Ódorné Tóth Tünde, állami főépítész mondták el gondolataikat a megyei kulturális örökségekről, azok kihasználásáról és védelméről.

– A Kulturális Örökség Napjai alkalmából készített kisfilm egy remek lehetőség volt számunkra, mert olyan nyilvános fórumot teremtett, ahol felhívhattuk a figyelmet Tolna megye kiemelt építészeti örökségeire és az örökségvédelem fontosságára – közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal kérdésünkre, majd folytatták –, a Tolna Megyei Kormányhivatal mint örökségvédelmi hatóság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy örökségeink eredeti történeti értékeit megőrizve segítsük és támogassuk, hogy épületeink a modern kor igényeinek is megfeleljenek.

A kisfilm " target="_blank" rel="noopener noreferrer">IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában