kiállítás

2021.04.08. 18:10

Grafikák, textilképek a Pajtában

Wessely Gábor

Fotó: Beküldött fotó

Nem lebecsülve az online tér adta lehetőségeket, azért bátran kimondhatjuk, hogy a közéleti szereplők, a művészek és sportolók ennél többre vágynak. A szurkolók nélküli meccsek, a nézők nélküli színházi előadások és kiállítások nem az igaziak.

Decsi-Kiss Jánosnak is volt most egy online tárlata. A megnyitóban – mely megnézhető a neten – életéről, betegségéről, küzdelmeiről, istenélményéről beszélt. Egy súlyos operáció után beszűkült az érzelem- és gondolatvilága: igen-nem, fekete-fehér. Tusrajzai, grafikái ezt az állapotot idézik. Aztán egyfajta újjászületés következett, és kiszínesedett minden. Vászonból, kötélből és más anyagokból készült textilképei már ezt az életigenlést hirdetik.

A technika adta lehetőséget kihasználva, miközben a virtuális hallgatósághoz szól, a háttérben megjelennek, felvillannak az aktuális művei. A felvétel a decsi református gyülekezet Pajta Galériájában készült. A pandémia elmúltával szeretne az alkotó majd egy „valós” kiállítást is rendezni, ugyanott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában