közösségi tér

2021.05.06. 15:22

Méltó helyre kerülnek a féltve őrzött kincsek

„Ezt a gereblyét még édesapám készítette” – mutatta a felújítás alatt álló hőgyészi székely ház udvarán található melléképületben az egyik féltve őrzött kincset Csöglei Istvánné.

V. B.

2021.05.04 Hőgyész. Potápi Árpád János ellátogat a hőgyészi még felújításban lévő Székely Házba. Csöglei Istvánné Ibolya a székelykör vezetője vezeti körbe az államtitkár urat. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

„Ezt a gereblyét még édesapám készítette” – mutatta a felújítás alatt álló hőgyészi székely ház udvarán található melléképületben az egyik féltve őrzött kincset Csöglei Istvánné. A szemlélődő Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője volt kedden délután, aki a helyi székely kör vezetőjének invitálására megtekintette a már közel 80 százalékos készültségnél járó felújítást.

– Potápi Árpád Jánoshoz fordultunk segítségért, amikor elhatároztuk, hogy szeretnénk kialakítani egy olyan közösségi teret, amelyben megőrizhetjük kulturális és tárgyi örökségünket, valamint találkozási lehetőséget biztosíthatunk mindenki számára – idézte fel az előzményeket Csöglei Istvánné. Akitől azt is megtudtuk, hogy hosszas keresgélés után bukkantak rá arra a közel 250 éves épületre Hőgyész szívében, amelyet megvásároltak, majd közel 25 millió forintos pályázati forrásból felújíthatnak.

– Örülök a látottaknak, és annak is, hogy egy újabb közösségi térrel gazdagodnak a hőgyésziek – fűzte hozzá az államtitkár.

Képünkön: Kincsek között Csöglei Istvánné és Potápi Árpád János a székely házban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában