megnyitó

2021.06.25. 10:00

Múzeumba kerül a régi vázlatfüzet

Gazdag programot kínál a IX. Emlékparki Nyár a Pákozdra látogatóknak. Az első kapcsolódó rendezvény a simontornyai művészpár – Könyv István János grafikus és Könyvné Szabó Éva bőrműves – kiállításának megnyitója volt, pénteken.

W. G.

A tárlat július 4-ig tekinthető meg a katonai emlékpark HTBK-termében (Honvédség és Társadalom Baráti Kör). A grafikus tizenöt képét, a bőrműves húsz, marhabőrből készült, fűzött, fonott, szironyozott díszítéssel ellátott alkotását láthatják az érdeklődők. A megnyitón közreműködött Sárkány Kázmér operaénekes és Horesnyi Mónika zongoraművész.

A kiállítást megelőző beszélgetésen Könyv István János egy vázlatfüzetet adott át Görög Istvánnak, az emlékhely ügyvezetőjének. Ez egy negyvenhárom éves dokumentum. Azokat a tervrajzokat tartalmazza, amelyeket még sorkatona korában készített a grafikus, 1978-ban, amikor bővítették az emlékparkot. Tulajdonképpen az az építkezés volt mindennek az alapja, azelőtt csak egy 1848-as obeliszk állt a helyszínen. A vázlatfüzet a helyi múzeumba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában