szabadtéri színház

2021.06.18. 19:02

Színpad emelkedik Mórágynál, a gránitmezőn

Szabadtéri színpad emelkedik Mórágyon az egykori kőbánya területén. A beruházással egy régi terv végére került pont. Három évvel ezelőtti az a hír, mely szerint a község önkormányzata megkapta a színpadra vonatkozó, elsőfokú építési engedélyt. A munka tavaly kezdődött meg és idén tavasszal fejeződött be.

Sz. Á.

Fotó: Makovics Kornél

– TETT-es támogatásból, valamint saját forrásból, összesen mintegy tizenhétmillió forint ráfordítással zajlott le a kivitelezés – adott tájékoztatást Glöckner Henrik, Mórágy polgármestere. – Korszerű létesítménnyel gyarapodtunk, mely ebben az amúgy is különleges környezetben további látványosságot jelent.

Az átellenes oldalon található épületben már korábban elkészült a mellékhelyiségeket is tartalmazó, kulturált körülményeket biztosító vizesblokk. Még nem készültünk el mindennel. Az utómunkálatokhoz tartozik a parkosítás, a sövénytelepítés, a faültetés. Két terasz kialakítása is hátravan.

Üröm az örömben, hogy a már erre a helyszínre tervezett falunap a járvány utórezgései miatt elmarad. Idén egyéb programok megtartása is erősen kérdéses. A jövő esztendőtől kezdve azonban a polgármester reményei és számításai szerint évente legalább három-négy nagyobb rendezvénynek ad helyszínt a szabadtéri színpad. Méghozzá olyanoknak, melyek nemcsak Mórágy, hanem a megye más településeinek közönségét is idevonzzák. A község ennek is köszönhetően még erőteljesebben lehet majd jelen az ország szabad­idős–turisztikai térképén.

Glöckner Henrik ez alkalommal sem mulasztotta el hangsúlyozni, hogy a szabadtéri színpad a település büszkeségének számító Mórágyi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes próba- és fellépési lehetőségeit is kitágítja. Sőt, a létesítmény elsősorban és hangsúlyosan a csapat érdekében épült meg.

– A múlt hét pénteki napján ki is próbáltuk a színpadot – mondta el portálunknak Donáth Csaba, a csoport vezetője.

– Örömmel éltünk és élünk ezzel a lehetőséggel. Miután áram és világítás is van a helyszínen, az esti órákban is gyakorolhatunk. Szeptemberre tervezünk egy szakmai napot, melyre más tánccsoportokat is meghívunk. Ha az időjárás is úgy akarja, akkor az említett hónapban megtarthatjuk első itteni, azaz mórágyi szabadtéri bemutatkozásunkat.

Borítóképünkön Glöckner Henrik polgármester a nemrégiben elkészült szabadtéri színpadnál

Címkék#TETT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában