Hívom a családokat

2021.09.30. 19:10

Bíró László és Simon Erika új, közös kötetét mutatták be

Wessely Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A hetvenéves, szekszárdi származású családpüspök, Bíró László mintegy kétszáz lelkipásztori levelet jelentetett meg az évek során az Új Ember című egyházi lapban. Ezekből választott ki negyvenet, és adott közre egy kötetben a szintén szekszárdi származású szerkesztő, Simon Erika. A Hívom a családokat című könyv bemutatóját szerdán tartották a szekszárdi Művészetek Házában. Közreműködött Deák László orgonaművész és Gödrei Zoltán, aki felolvasott a kiadványból. A műsorvezetői teendőket Czigány György látta el.

Ajánló sorokat a válogatás elé Novák Katalin családügyi miniszter, Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek és Kerényi Lajos piarista szerzetes írt. A kötetet egy interjú zárja, amelyet Simon Erika készített Bíró Lászlóval. Publikációs kapcsolatuk régi keletű. Először 2007-ben, majd 2014-ben jelent meg a kettőjük nevével fémjelzett könyv, s most 2021-ben látott napvilágot a harmadik. A püspök nehéz időszakon van túl – a koronavírus-fertőzésen és több lábműtéten is átesett –, de szülővárosába így is szívesen jött el.

Borítóképen: Bíró László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában