Tamási

2021.09.22. 16:20

Jó ismerősként köszöntötték a kiállítót

B. M.

Fotó: Beküldött kép

Gálosné Ádám Katalin akrilfestményeiből összeállított tárlattal nyílt meg a szezon első kiállítása szeptember tizennegyedikén, kedden Tamásiban, a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Kindl Kupolagalériájában. A szervezők lapunknak ismertették: a kiállítót mint régi, jó ismerőst köszöntötték, ezúttal új szerepben, festőművészként.

Katalin nyugdíjas éveinek kezdetéig mint a szekszárdi vendéglátó szakképző iskola tanára ápolt szoros szakmai kapcsolatot a tamásiakkal, részt vett sok éven keresztül például a vendéglátóipari tanulók vizsgáztatásában. 2016-ban, nyugdíjba vonulását követően, a festészetet választotta hobbijának. Azóta folyamatosan fejleszti tudását, önképzéssel és tanfolyamokon egyre több technikát sajátít el.

– A képek témája, hangulata, mérete változó, mint a kedv, a motiváció. Eddig kilencven­nyolc képet festettem, természet-, életképeket, játékos hangulatúakat az unokámnak, nyugalmat sugárzót a SOTE Klinikának. Minden kép egy-egy érzés, lelkiállapot és újabb kihívás. Festés közben sikerül mindig teljesen kikapcsolódni. Élvezem a színek kavalkádját, a munka hangulatát, a légkört, ami körülvesz és áthat. Halk zenét kapcsolok, és csak élvezem az időt – mondta Gálosné Ádám Katalin.

A kiállítás október nyolcadikáig tekinthető meg.

Borítóképünkön: Gálosné Ádám Katalin a tárlat megnyitóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában