Kovács Gergő koncertje

2021.11.18. 17:30

„Csak hinni kell, s a remény visz tovább”

November tizenkilencedikén este hét órakor közel kétórás koncertet ad Kovács Gergő énekes. A dalest folyamán felcsendülnek ismert magyar örökzöldek, közkedvelt kuplék, olasz világslágerek.

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A Babits Mihály Kulturális Központ színháztermébe visszatérnek a közkedvelt, a sokáig csak vágyott színházi előadások, koncertek. Kovács Gergő énekes lapunknak elmondta, mivel az idei év végi ünnepekhez közeledve egyre több felkérést kap karácsonyi előadásokra, ezért úgy döntött, itthon marad. A színpad az élete, az idei ünnepeket pedig a családjával tölti, mint minden évben.

Lapunknak azt is elárulta: nagyon készül a pénteki koncertjére, zenésztársaival együtt számos próbán vannak túl. A közönséget ismét nagyszerű élménnyel szeretnék elkápráztatni. A koronavírus-járványban sokan szeretnék tudni előadó kollégái közül is, hogy mit lehet üzenni a dalokkal, milyen útravalót lehet adni a közönségnek ebben a több mint másfél éve tartó nehéz helyzetben, az újév beköszönte előtt?

– Leginkább a kitartást, a bizakodást, a reményt és azt, hogy egyszer véget ér ez az időszak, amiben már hosszú ideje élünk. A dalest címadó dala az „Ábrándos szép napok” címet viseli, melyben van egy sor, ami így szól: „Csak hinni kell, s a remény visz tovább”. Többek között ez az egy sor motivált arra, hogy színpadra vigyem ezt a műsort. Útravalóként és üzenetként leginkább ezt az egy sort szeretném kiemelni mindenki számára – válaszolt az énekes, aki a koncertjén felcsendülő dalokról is szívesen beszélt.

– Olyan dalokból állítottam össze a műsort, melyek közel állnak hozzám, a személyiségemhez, lelkivilágomhoz. Azt gondolom, hogy attól élethű egy előadás és az előadó is, ha nemcsak elénekel egy dalt, hanem át is éli. A közönség felé csak így lehet közvetíteni dalokat, vagy akár jelen esetben egy egész estés dalestet színpadra állítani.

– Vendégfellépőket is hallhatnak a koncerten, ők alkalmazkodtak a műsor hangulatához és műfaji felépítéséhez. Többnyire közösen átbeszéltük, hogy milyen dalok hangozzanak el. Leginkább közkedvelt és ismert magyar slágerek csendülnek fel az előadás során, melyeket reményeim szerint a jelenlévő közönség ismerni fog és akár velünk együtt énekel majd – mondta.

A koncert sztárvendége László Attila, az RTL Klub Csillag születik műsorának nyertese. Róla elmondta, hogy nagyon jó énekesnek és igazi, őszinte előadónak tartja. Az elmúlt tíz évben, mióta László Attila énekes megnyerte a tehetségkutató műsort, továbbra is töretlen a sikere és a népszerűsége. Korábban nem énekeltek még együtt, ám most ennek is eljött az ideje, a dalest során egy duettet is hallhat majd tőlük a közönség pénteken.

Fontos, hogy a kulturális központ színháztermében az előadáson való részvételhez nem szükséges a védettségi igazolvány.

Megkedvelte a közönség Gergőt, aki tudatosan építi karrierjét

Kovács Gergő elárulta, hogy a rajongóitól kap üzeneteket, jókívánságokat és megkereséseket a közösségi oldalain.

– A kedves szavak természetesen mindig nagyon jólesnek, és erőt adnak a továbbiakhoz. Azt gondolom, hogy egy énekes előadó életében, amíg színpadon van, a legnagyobb és leghatásosabb támogató maga a közönség lehet. Bízom benne, hogy sokáig énekelhetek még azoknak, akik megkedveltek, megszerettek az elmúlt évek során – tette hozzá.

Tudatosan építi karrierjét, a koncertek előtt már nincs lámpaláza, de szeretné, hogy minden rendben legyen az előadásokon. A színpadon megszűnik számára az idő. Mikor a közönség vele együtt énekel, tapsol, táncol, az számára is hatalmas élmény.

Borítóképünk: Kovács Gergő készül az újabb, pénteki koncertjére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában