Kiállítás

2021.12.08. 09:30

Bretagne-ban is látták a fotóját

Farkas Eszter

Fotó: Beküldött fotó

A Magyar Fotóművészek Világszövetségét (Mfvsz) 2002-ben alapították azzal a céllal, hogy összefogja és képviselje az anyaországban és a határon túl élő magyar fotóművészeket. Az MFVSZ-nek ma kilenc országból száznyolcvan tagja van.

A szervezet által évente kiírt fotópályázat díjnyertes alkotásainak októberben a franciaországi Bretagne három városa – Guipavas, Plouider, Plabennec – adott kiállítási lehetőséget az ott élő magyar fotós, Thuróczy Bálint szervezésében. A „Magyar nézetek” című hármas tárlaton 60 alkotó közel 100 fotóval mutatkozhatott be, közülük négyen személyesen is részt vettek a megnyitókon: Nagy Lajos Kézdivásárhelyről, Nagy Sugár Budapestről, Szabó Márta Székesfehérvárról, és Kirchné Máté Réka Bonyhádról.

A guipavasi tárlaton a Tolna megyei alkotó Kínai vizeken című fotója szerepelt, mely 2018-ban 3. helyezést ért el az MFVSZ pályázatán. Ehhez kapcsolódó hír, hogy Kirchné Máté Réka „Bambusztutajjal a kínai rizsföldekre” című kiállítása december végéig megtekinthető a dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában