Koncert

2022.01.31. 12:30

Jazzkompozíciók csendültek fel

Pintér Zoltán adott szóló jazz-zongorakoncertet január 28-án este a Művészetek Házában.

F. E. B.

Pintér Zoltán a zongoránál. (Fotó: Makovics Kornél)

A muzsikus a hagyományos jazz akkordok mellett pop-, rock-, jazz-rock és latin dallamokat is szívesen játszik. Pintér Zoltán háromévesen kezdett zongorázni, első versenyét ötévesen nyerte meg. Később számos klasszikus, és jazzversenyen ért el rangos helyezést. Kiemelkedő díjai között szerepel a Bartók Béla Centenáriumi Emlékversenyen elért első helyezése, de a camerinoi „Premio Internazionale Massimo Urbani” versenyen elnyert első díja is.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-zongora szakán szerezte meg tanári diplomáját. 2006–ban megalapította saját zenekarát, valamint kiadta első saját lemezét is „Everything I Love” címmel. A zenekar jelenlegi formáját 2016-ban érte el Orbán György nagybőgőssel, valamint Balázs Elemér dobossal. 2015 és 2019 között a Magyar Jazz Szövetség elnökségének a tagja. Az évenként megrendezett Az Év Fiatal Jazz-zenésze tehetségkutató verseny ötletgazdája, fő szervezője és egyben zsűrijének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában