Bemutatkozó

2022.01.30. 17:29

Tehetségek adtak hangversenyt a Térzene Programban

Tehetséges klarinétosok mutatkoztak be csütörtök este a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban, Bonyhádon.

Farkas Eszter

Seleljo Alexandra (zongorán), Scheidler Réka. Fotó: Máté Réka

Fotó: Mate Reka

A Térzene Program célja, hogy ingyenes szabadtéri és beltéri koncertek szervezésével népszerűsítse a komolyzenét, a jazzt és a népzenét a lakosság körében. A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ és a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola partnerségének köszönhetően valósulhatott meg csütörtök este az a hangverseny, ahol a zeneiskola legtehetségesebb klarinétosai mutatkoztak be.

Pókai Ágnes, Pókai Lilla, Scheidler Réka és Matkovits Mihály szóló előadásai során olyan zeneszerzőktől csendültek fel dallamok, mint Kovács Béla, Carl Baermann és Paul Jeanjean.

Seleljo Jaroszlav, Seleljo Alexandra, Scheidler Réka, Pókai Lilla, Pókai Ágnes, Matkovits Milán. Fotó: Máté Réka.

Forrás: Mate Reka

„Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal helyi zenészek és az ő tanáraik bemutathassák tudásukat, örömet okozva ezzel a bonyhádi zenekedvelőknek. Büszkék vagyunk arra, hogy a Bartók Béla AMI-ban ilyen színvonalas oktatás folyik!” – kommentálta az eseményt Lukács József, a koncert szervezője.

Seleljo Jaroszlav klarinétos növendékei gyakori résztvevői regionális és országos versenyeknek, rendre szép eredményeket „szállítva” a művészeti iskolának. A fiatalokat Seleljo Alexandra, Merész Konrád-díjas pedagógus kísérte zongorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában