Hamarosan trilógia lesz Remény történetéből

2022.04.22. 18:10

Író-olvasó találkozón mutatta be második kötetét Péri Györgyi

Az írónő szerdán mutatta be regényének második kötetét, és elárulta, hogy harmadik rész is várható.

FEB

Illusztráció: Shutterstock

Péri Györgyi közel harminc éven át dolgozott pedagógusként, ahol felső tagozatos diákoknak tartott magyar nyelv és irodalom órákat a megyeszékhely több iskolájában is. Jelenleg egy cégnél dolgozik tanácsadóként, az írás számára egy drága hobbi. 

– A regény egy középkori fejlődésregénynek indult. A középkorban játszódik, ahol a babonának még egészen más szerepe volt az emberek életében, mint manapság. A könyv azt vizsgálja egy lány mindennapjain keresztül, hogy ezek a babonák hogyan befolyásolják az életét. Van, hogy segítik, van, hogy hátráltatják. Ezért is lett az első kötet címe, hogy Aki hétszer született. 

Az újjászületésekre világít rá a kötet címe, hogy az önértékeléssel és az egyéb eszközökkel hogyan sikerül továbblépnie a főhősnek a nehéz helyzetekből. Ugye ez manapság sem könnyű, de a középkorban sokkal nehezebb volt. Az első kötet végén a főhősnő, Remény, elhagyja életének szomorú helyszínét, és új helyszínen folytatja tovább. A második kötet címe is beszédes: Aki reménnyel indult – mondta el az írónő. 

A szerző elárulta azt is, hogy nem tervezett folytatást az első kötet után, de a regény sikerén felbuzdulva, és az olvasók kérését teljesítve folytatnia kellett a sztorit, sőt egy befejező részt is tervez, hogy lezárja a történetet egy trilógiaként. A borítóterveket Lengyel Levente készítette, valamint a regényeket egy paksi művésznő, Acsádi Rozália illusztrálta kávéfestményeivel. 

– A regények fényes kemény kötést kaptak, ami által úgy gondolom, hogy nem csak a történetek miatt lehetnek a könyvespolcok ékszerei – tette hozzá a művész. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában