Kiállítás

2022.04.07. 15:26

Teremtései szépítik a világot

Sokoldalú alkotó Cs. Mayer Katalin. Most 34 festménye látható a tamási művelődési ház folyosógalériáján. Dolgozik olajjal, akrillal, pasztellkrétával, és készít akvarelleket is.

W. G.

Hatvanéves, tehát ez egy összegző, jubileumi tárlatnak tekinthető. Április 10-ig látogatható. Első sikerét diákkorában, 1984-ben érte el a keszthelyi Helikonon, ahol egy tusrajzát jutalmazták ezüst oklevéllel.

Azóta jó néhány egyéni és – a Bárka szalon tagjaként – számos közös kiállításon láthatta munkáit a közönség. Emellett verseket ír, fotóz, kisplasztikákat, kollázsokat készít, és előadóként (versmondóként, énekesként) is sokak kedvence. 

Foglalkozását tekintve óvónő. Kecskeméten szerzett diplomát, s a főiskolás évei alatt Báron László bábiskolájába is járt. Természetes anyagok felhasználásával készült bábjaival gyakran elröppenti a mesék világába a gyerekeket. Egy kis faluban, Páriban él, közel a természethez. 

Élvezi a teremtett világ szépségét, s a maga kis teremtéseivel igyekszik azt még szebbé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában