Kerwastrudl Fesztivál

2022.06.14. 09:30

Az élesztős sütik ünnepe volt

Két év járvány­ügyi kényszerszünet után idén ismét megrendezték a mözsi Kerwastrudl (kelt kalács) Fesztivált.

S. K.

Sokféle sütemény készült, lehetett válogatni (Fotó: Mártonfai D.)

A vasárnap délután, a Mözsi Művelődési Háznál lebonyolított program nyitányán a rendezők nevében Fülöp Mónika, a tolnai német önkormányzat elnöke köszöntötte a népes közönséget, majd Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere nyitotta meg az eseményt.

Az először 2015-ben megtartott Kerwastrudl Fesztivál a mözsi német hagyományok ápolását szolgálja amellett, hogy jó hangulatú közösségi programot biztosít. Idén a mözsi óvodások, a tolnai Eötvös utcai iskola diákjai, a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkara és a Hartai Hagyományőrző Német Egyesület adott műsort.

Ezúttal kirakodóvásár is színesítette a programot. Természetesen a finom, élesztővel készült kelt tésztákból sem volt hiány. A pogácsákról, sörkiflikről, tekercsekről, kalácsokról és sok más finomságról a Mözsi Nyugdíjas Klub, a mözsi Zöldkert Óvoda Gyermekeiért Alapítvány és a mözsi német klub együtt gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában