Évforduló

2022.06.05. 18:00

Kilencven plusz egy éves lett a Bogár István Hagyományőrző Egyesület

Megalakulásának kilencvenegyedik évfordulóját ünnepelte június 4-én, szombaton az őcsényi Bogár István Hagyományőrző Egyesület.

Farkas Eszter

A szerző felvétele

 Az ünnepi műsort koszorúzással és megemlékezéssel kezdték a Szekszárdi Alsóvárosi Temetőben, Szilágyi Béla az őcsényi Gyöngyösbokréta megalapítójának sírjánál, ahol Csapai János, néprajzos muzeológus emlékezett meg a tánctársulat alapítójáról.

Délután az Őcsényi Református Templomban tartottak Istentiszteletet, amit egy karikázó követett a régi sárközi szokások szerint, mondta el Scultéty Erzsébet, az egyesület elnöke. Az ünnepi műsor alkalmával Fülöp János, Őcsény polgármestere mondta el köszöntőjét, melyben az egyesület történetének legfontosabb állomásairól emlékezett meg. 

Végre méltó módon ünnepelhette meg az egyesület megalakulásának évfordulóját, ugyanis sajnos a tavalyi évben a világjárvány miatt el kellett halasztani a jubileumi ünneplést, emelte ki Fülöp János. 

További részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában