Kiállítás

2022.08.23. 15:20

Új tárlatok a Paksi Képtárban

Monokróm mezők színes pöttyökkel címmel Fukui Yusuke, a több mint harminc éve Budapesten élő alkotó és egyéb művészek képeiből nyílt tárlat a Paksi Képtárban pénteken este.

Gazsó Rita

Fukui Yusuke és Forgó Árpád festőművészek kiállításának megnyitója. (Fotó: Molnár Gyula)

A tárlat a japán művész Sumi-e sorozatából és a képtár gyűjteményéből kiválasztott absztrakt műveket mutatja be, a kiállítótér falain elterülő installációként. A gyűjteményből Bak Imre, Birkás Ákos, Hencze Tamás, Joláthy Attila, Keserü Ilona, Király András, Korpácsi Ferenc, Körösényi Tamás, Maurer Dóra, Somody Péter műveiből válogattak. 

Az emeleten Forgó Árpád legújabb műveiből is tárlat nyílt a Longtermhandstand Galériával együttműködésben. A hazai neoavantgárd hagyományokat elsajátítva Forgó Árpád a vásznat úgy formálja, hogy vizuálisan csábító, finomra hangolt kinetikus műveket hozzon létre, miközben magáévá teszi az európai absztrakció szellemi örökségét, és sajátos szerkesztési elvekkel – mint például a tükrözés, az elmozdítás és a forgatás – tovább is fejleszti azt – fogalmaz ajánlójában a kurátor, Bencze Péter Forgó Árpádról, aki különböző festészeti technikákkal és anyagokkal – például kínai műbőrrel – kísérletezik, csillogó, átmeneti színhatásokat eredményezve.

Mindkét tárlat kurátora Bencze Péter, aki egyben az Everybody Needs Art program létrehozója is. A kiállítások október 9-ig tekinthetők meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában