Vendégszereplés

2022.09.13. 09:30

Újhartyánban öregbítette Bonyhád hírnevét a Kränzlein

Pest megyei vendégszereplésen, a Hartyánfeszt Sváb Gasztronómiai és Kulturális Fesztiválon öregbítette saját, illetve városa jó hírét a bonyhádi Kränzlein Volkstanzverein, azaz Néptánc Egyesület.

Szeri Árpád

A bonyhádi Kränzlein Újhartyánban, színpompás viseletben. Fotó: Fajt Mária

A múlt szombaton tartott rendezvényen, a hagyományos felvonulás után a csapat kétszer fél órás, nagy sikerű műsort adott. Köhlerné Koch Ilona egyesületi elnök elmondta, hogy nemcsak a táncosok utaztak Újhartyánba, hanem a Spinnstube tagjai is. – A fonó szorgos kezű asszonyai egy csodálatos sátorban mutatták be városunkat, az általuk készített pacskerokat, valamint egyéb kézműves munkáikat – tette hozzá a csapat vezetője. – Az északi régióban a németség nem készített pacskerokat, ezért is aratott nagy sikert a kiállításunk. A Spinnstube tagjai  egyébként nemcsak a kötőtűvel bánnak fergetegesen, hanem kitűnően sütnek is. Saját készítésű süteménnyel kínálták az érdeklődők népes seregét. Valamennyi finomság már a program vége előtt maradéktalanul elfogyott.

A bonyhádiak bemutatkozását nagyra értékelte Tóth Antal, az újhartyáni Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is. 

– Üde színfoltot jelentettek a fesztiválon – jelentette ki. – Magas színvonalú előadásaikat a közönség joggal honorálta nagy tapssal. Külön elismerés illeti őket, hogy ízelítőt adtak az általuk képviselt, sváb konyhaművészetből. Emellett kézműveseik jóvoltából megismerhettük a pacskert, ezt a vidékükön jellegzetes lábbelit. Mindent összegezve, ez úton is köszönöm, hogy a bonyhádiak elfogadták meghívásunkat, általuk valóban új színekkel és ízekkel gyarapodott a Hartyánfeszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában