Galuska Fesztivál

2022.10.21. 16:01

Egy szoknya, egy nadrág a színpadon

Galuska Fesztivált rendezett a Kakasdi Nyugdíjasok Egyesülete a múlt hét végén a Faluházban.

Szeri Árpád

Az alkalmi tánckar elegáns öltözékben, középen balról az ötödik Péter Károlyné 

Fotó: Sebestyén Lajos

A helyi szépkorúak mellett több település, jelesül Györe, Harc, Hőgyész, Kéty és Zomba nyugdíjas egyesületeinek, klubjainak képviselői is gyarapították a vendégsereget. Az immár tizedik alkalommal megtartott összejövetelen Péter Károlyné egyesületi elnök köszöntötte valamennyi résztvevőt. Külön is üdvözölte Filamella Tibort, Györe polgármesterét, Sebestyén Gábort, a kakasdi képviselőtestület alpolgármesterét és Haffner Bélát, a Tolna Megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekszövetségének elnökét.

Plózel Jánosné is tálalta a helyi nyugdíjasok készítette süteményeket
Fotós: Sebestyén Lajos

Az ezután kezdődő kulturális programban nagy tapsot kapott a kakasdi Váncsáné Szabó Teréz és a zombai Füzi Józsefné, mindketten mély átéléssel tolmácsoltak verseket. Egy szoknya, egy nadrág címmel pedig az erre az alkalomra összeállt kakasdi nyugdíjas „tánckar” lépett színpadra és mutatkozott be fergeteges sikerrel.

A kora délután konyhaművészeti remekeként került az asztalokra a Pásztor Józsefné főszakács vezette hadtáp alakulat által alkotott székely galuska, azaz töltött káposzta. Az ízletes étel, mondanunk sem kell, maradéktalanul elfogyott. A közösen elköltött ebéd után a Kóbor Gábor által szolgáltatott zene csábította táncra a közönséget.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában