Program

2022.10.09. 12:00

Éjszakába nyúló zenei program

Nyolcvantagú gyermekkórus, nagyszerű karnagy, kiváló hangzás, remek kísérő. Így összegezhető az, amit a tolnai templomban láthatott, hallhatott a közönség szombaton.

A kórust Énok-Nagy Levente vezényelte. A szerző fotója.

A Templomok Éjszakája a helyi plébános, Ravasz Csaba által bemutatott misével kezdődött. Aztán adott orgonakoncertet Tóth Rita Zsófia erdélyi származású művész, aki a később fellépő gyermekkórust is kísérte. (Más elfoglaltságai mellett kántor és a budapesti katolikus kántorképző tanára.)

A Lisznyay Szabó Gábor nevét viselő énekkar Veresegyházról érkezett. Általános iskolájuk ének-zene tagozatos, névadójuk alapította annakidején városuk zeneiskoláját. Most vették fel a nevét, ez volt az első alkalom, hogy ezen a néven szerepeltek. Felkészültek voltak, nagy sikert arattak Tolnán, Énok-Nagy Levente vezényletével.

A programot, mint a korábbi években is, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja szervezte, a karitász és az egyházközségi képviselőtestület tagjainak közreműködésével. A műsorvezetői teendőket Koncz Ádám látta el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában