Kiállítás

2022.10.08. 18:10

Keresztszemes hímzéstől a nemezelésig

Az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület a „2022 a kézimunka és képzőművészeti kiállítások éve a klubban” programja keretében újabb kiállítást rendez klubtagjai alkotásaiból – tájékoztatott a paksi önkormányzat.

Ábrahám-Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Az októberi kiállítás a „Kézzel alkotott világ” címet kapta, és a keresztszemes hímzéstől a nemezelésen, kerámiakészítésen, élményfestésen át a subázással, a kalocsai és keresztszemes hímzéssel, a gyöngyfűzéssel vagy a foltvarrással ismerkedhetnek az érdeklődők az egyesület jégpálya mögötti, Gesztenyés úti klubhelyiségében október 4. és 24. között, hétfői-keddi napokon 13-tól 18 óráig. A kiállításon Gombáné Kiz Éva hímzéseit, Ignits Miklósné kerámiáit, nemez munkáit, Zelfel Istvánné patchworkjeit csodálhatják meg az érdeklődők. 

Gombáné Kiz Éva főként kézimunkával foglalkozik. Többfajta hímzést kipróbált, horgolt, kötött és varrt is, de mindezek közül a keresztszemest hímzést kedvelte meg a legjobban. Számos terítőt, ajtó- és ablakdíszt, de faliképet is készített e technikával. Ignits Miklósné közel húsz éve kezdett kerámiával foglalkozni, és mára saját műhelyében dolgozik.

Fotós: Molnár Gyula

Kreatív alkotó programjain a nemezelés, kerámiakészítés, élményfestés és zerowaste varrás ismereteihez segíti az érdeklődőket. Zelfel Istvánné sokféle kézimunkával foglalkozott, például subázással, kalocsai és keresztszemes hímzéssel, gyöngyfűzéssel, de a foltvarrást kedvelte meg a legjobban. 

A kiállítás látogatásának tervezhetősége érdekében előzetes bejelentkezést kérnek a szervezők Lovásziné Annánál a 20/411-0620-as és Kerepesiné Katikánál a 20/209-4392-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában