TV-ajánló

2022.10.07. 15:50

Mondj mindenre igent

Az Igenember című film kitűnő szórakozás az őszi hétvégén.

Brunner Mónika

A fotón a film főszereplője, Jim Carrey látható (Forrás:Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

A történet szerint Carl Allen (Jim Carrey) banki tisztviselő nem tudja feldolgozni a válását, magába zárkózva él, és semmi nem érdekli igazán. Ám egyik nap részt vesz egy motivációs tréner, egy guru előadásán, és megfogadja, hogy minden lehetőségre igent mond. Ezzel teljesen új irányt vesz az élete: hajléktalannal barátkozik, idős szomszédjának hagyja, hogy orálisan kielégítse, koreai nyelvet kezd tanulni, és álmai nőjére is rátalál. 

Jim Carrey amerikai színész, a film főhősének alakítója egyik interjújában elmondta, hogy ő maga is szeret részt venni az életben, ezért azt mondaná magáról, hogy ő is igenember. Tizenegyéves korában például csatlakozott a Sea Cadets haditengerészethez, amely egy nemzeti ifjúsági jótékonysági szervezet. Kalandokat kínál tíz és tizennyolc év közötti fiatalok számára, hogy jól induljanak az életben. 

– Leborotválták a fejemet, megaláztak, kiabáltak velem, és az egyenruhájukban körbevonultattak a többi ember előtt, akiket ismertem a városban – emlékezett gyerekkorára a színész. Elmondta, erről szól a vígjáték, nevetni a fájdalmon, a zavarodottságon. A vígjátékokra szükség van, különösen ilyen időkben, tette hozzá. 

A filmet 2008 -ban mutatták be, a hazai mozikba a rá következő években érkezett. A film további főbb szerepeiben Zooey Deschanel és Bradley Cooper látható.

Az Igenember, amerikai vígjáték, RTLII, 18.50. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában