Díjazott kórustagok

2022.12.19. 20:30

Zenekedvelők töltötték meg a Művészetek Házát

A Művészetek Házában adott adventi hangversenyt a közelmúltban a Gagliarda Kamarakórus, amely dr. Szabó Szabolcs művészeti vezető, karnagy irányításával lépett közönség elé.

FEB

Dr. Szabó Szabolcs karnagy dirigálta a Gagliarda Kamarakórust a Művészetek Házában (Fotó: Makovics K.)

Az együttest 2000 szeptemberében, immár huszonkét éve alapították. A jelenlévőket Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte, egyben „Szekszárd városért a művészet erejével” emlékplakettet adott át Kajsza Bélának, a kórus elnökének és Tamási János kórustagnak. 

– A „Szekszárd városért a művészet erejével’’ elismerő címet azon természetes személyek kapják meg, akik Szekszárd város területén működő művészeti együttesben húsz, huszonöt, harminc vagy annál több éve tevékenykednek, és hozzájárultak a művészeti együttesek országos vagy nemzetközi hírnevének növeléséhez – tájékoztatta lapunkat a kórus elnöke. 

Vendégük volt a Szekszárdi Kamarazenekar, akik Kubán Loránt koncertmester vezetésével adták elő dalaikat. A műsor során apa és fia, zongorán Müller János és orgonán Müller Albert működtek közre. 

– Javarészt a közönség számára ismeretlen dalokat adtunk elő. Egy karácsonyi népdalcsokorral kezdtünk, és a legtöbb dalunk az ünnepkörhöz kapcsolódott. Az En natus est Emmanuel című Praetorius művet, és – ami témájában eltért kissé – a harmadik vasárnap témájához, az örömhöz kapcsolódóan két könnyedebb dalt is elénekeltünk. Az egyik egy középkori mű a Dindiridin, dindiridin című ének, a másik Bárdos Lajos Tréfás házasítója volt. Először adtuk elő Szabó T. Anna Nincsen nehezebb című versét, amit karnagyunk lánya, Szabó Gabriella Eszter zenésített meg. A koncert végén a Szekszárdi Kamarazenekarral közösen léptünk fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában