Tisztelgés

2023.01.18. 19:16

Polcz Alaine életművéről beszélgettek

A Mészöly Miklós emléknap előrendezvényeként egy könyvbemutatót tartottak január 18-án Szekszárdon.

Sz. L.

Szerda délután az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban Polcz Alain Magam világa című könyvéről beszélt Ablonczy Anna, a Polcz Alain írói hagyaték örököse és Nagy Boglárka, a Jelenkor Kiadó vezetője. A beszélgetés narrátora Liebhauser János, a könyvtár igazgatója volt.

Nagy Boglárka, a Jelenkor Kiadó vezetője (jobbról), Ablonczy Anna, a Polcz Alain írói hagyaték örököse és Liebhauser János, a könyvtár igazgatója beszélgettek az új kötet kapcsán (A szerző felvétele)

Hódolat és tisztelgés volt ez az író, író-feleség és tudós pszichiáter előtt, aki Mészöly Miklós halála után céltudatosan megszervezte, hogy férje szülővárosában, Szekszárdon őrizzék az író emlékét. Most ezzel a könyvbemutatóval Polcz Alain életművéről beszéltek.

Ablonczy Anna elmondta, hatalmas irodalmi emléket kapott, s ebből állította össze a majd háromszáz oldalas kötetet, amelyben – mintegy magyarázó előszavaival – fejezetenként mutatja be gyermekkorától kezdve a tudós asszony életét.

Az emléknaphoz kapcsolódóan szerda délelőtt Mészöly Miklós vers- és prózamondó versenyt rendeztek a megyei könyvtárban. Az eseményről és az eredményekről itt számoltunk be.

A Mészöly Miklós emléknapot január 19-én, az író születésének napján tartják Szekszárdon, a Művészetek Házában. A jubileumi, huszadik emléknap programjáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában