Kiállítás nyílt

2023.02.12. 18:00

Alkot 3D-s műveket is a műkörmös festő

Bárdos-Gutpintér Edit képeiből nyílt kiállítás a tolnai Mag-házban.

Wessely Gábor

A bevétel egy részét Törökországba küldik ki a földrengés károsultjainak megsegítésére, a másik részt a közelmúltban Bogyiszlón leégett ház tulajdonosa kapja.

Fotó: Makovics Kornél

A tárlat március 3-ig tekinthető meg. Az alkotó műkörmösként is ismert. Magas szinten műveli azt a mesterséget is; a 2012-es londoni körömolimpián második helyen végzett.

A kiállítást Pilisi István nyitotta meg, közreműködött a Duna-Rock Akusztik együttes. Az érdeklődőket olajjal és akrillal készített, figuratív és absztrakt képek várják. A kísérletező kedvű festő időnként térbeli munkákat is készít, ami alatt az értendő, hogy homok vagy glettanyag felhasználásával kilép a síkból, 3D-s műveket létrehozva.

Nemrég volt kiállítása Budapesten, a következő pedig Dusnokon nyílik március 11-én. Emellett keresi a külföldi lehetőségeket, tárgyalásban áll egy tiroli és egy madridi galériával.

Most, a tolnai megnyitón gyűjtést és tombolasorsolást is tartottak. A bevétel egy részét Törökországba küldik ki a földrengés károsultjainak megsegítésére az UNICEF-en keresztül. A másik részt a közelmúltban Bogyiszlón leégett ház tulajdonosa kapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában