TV-ajánló

2023.03.06. 13:03

Egy film a háború hőseiről 

A Pearl Harbor – Égi háború 2001-ben bemutatott háborús film, mely emléket akart állítani az amerikaiak hősiességének. Nem dokumentum jellegű és nem politikai szemszögből vizsgálja a történteket, ehelyett egy fiktív történetet mutat be hétköznapi emberekről, akik egy valóság szülte, nem hétköznapi szituációban hőssé válnak. 

M. I.

Kate Beckinsale az egyik főszereplő  (Fotó: Shutterstock)

Michael Bay rendező minden igyekezetét arra fordította, hogy emberi motivációk szemszögéből láttassa a cselekményt. A valós történet az volt, hogy 1941. december 7-én a japán légierő megtámadta az Amerikai Egyesült Államok csendes-óceáni flottáját. A támadás számtalan áldozattal járt, hatalmas pusztítást vitt végbe, és sokáig tartott, amíg az amerikai hadsereg kiheverte a csapást és felkészült a visszavágásra. 

A film a támadás és csata hátterében három fiatal történetére összpontosít: a Pearl Harborban állomásozó Rafe (Ben Affleck) és Danny (Josh Hartnett) legjobb barátok, gyerekkoruk óta együtt szeretnének pilóták lenni, és mindketten ugyanazt a lányt (Kate Beckinsale) szeretik. 

A film sikerét mutatja, hogy négy Oscar-díjat kapott és kétszer jelölték Golden Globe-díjra. A film Kate Beckinsale-nek jelentett igazi kiugrást, ezt követően igazi sztárként kezelte a filmes szakma. 

A Pearl Harbor – Égi háború, Film+, hétfő, 14.20 
 

Címkék#T Phone 5G

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában