Harsány színek, merész ecsethasználat

2023.03.18. 09:30

Legközelebb Tamásiban lesznek láthatók a kubista művész festményei

Realista festőként indult Laki Erzsébet, de mára eljutott az absztraktig, a színekkel való játszadozásig.

Wessely Gábor

Laki Erzsébet sokszínű portréival (A szerző fotója)

Az indulás, a kibontakozás nála nem korai életkorhoz kötődik. Csak nyugdíjba vonulása után szentelte idejét az alkotásnak. Azelőtt könyvelőként dolgozott. 

Tájképekkel kezdett, portrékkal, csendéletekkel folytatta, majd jöttek a sokszínű, impresszionizmusba hajló portrék filmsztárokról, énekesekről. Ezeknél a fények és árnyékok érzékeltetését nem a szürke különböző tónusaival oldja meg, hanem harsány színekkel, merész ecsethasználattal. Ebből a kollekcióból már láthatott néhány művet a közönség a lakóhelyén, egy tolnai kiállításon. 

Megújulni még a hetedik iksz után is képes. Mostanában a kubizmus érdekli. Termékeny művész, az internet adta lehetőségeket is kihasználja festményeinek bemutatására. 

Tagja a megyei képzőművészek közösségének, a Bárka szalonnak. Eddig mintegy harminc kiállítása volt. Képeivel legközelebb Tamásiban találkozhatnak az érdeklődők egy április 19-én nyíló csoportos tárlaton. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában