Német Színház

2023.04.29. 17:00

A szépség a boszorkányhoz megy

Újabb ZsebSzínházi előadással adott és ad élményt a gyermekeknek a Deutsche Bühne Ungarn.

Sz. Á.

Baba Jaga és a lány mesés történetét mutatta be a német színház

Fotó: Mártonfai Dénes

A Szekszárdi Német Színház pénteken délelőtt mutatta be első alkalommal a Die Hexe Baba Jaga – Baba Jaga, a boszorkány – című darabot. Az öt-tizenkét év közötti korosztályt megcélzó mesét Paula Donner és Sipos Eszter állította színpadra, ők ketten játszanak a német és magyar nyelven egyaránt megszólaló produkcióban. Valamint, a szereplők számát bábok is gyarapítják, ezek nyújtanak újabb mesés elemeket a közönségnek.

Ami a tartalmat illeti, abból természetesen nem árulható el minden. Annyi azonban igen, hogy egy kereskedő gyönyörű lánya kerül félelmetes próbatétel elé. Mostohaanyja és mostohatestvérei ugyanis az erdőbe küldik, hogy tüzet hozzon Baba Jagától, a félelmetes boszorkánytól.

Vajon sikerül-e a lánynak, okosságának és kis segítőjének köszönhetően teljesítenie Baba Jaga feladatait, és megmenekülnie a veszélytől? Ez derül ki az előadásból, mely – mondta el lapunknak Lotz Katalin igazgató – az élmény mellett segíti a gyermekek német nyelvhez való szoktatását is. Hozzátette, hogy a tanóra idejét meg nem haladó mesejátékot meg is rendelhetik az óvodák és általános iskolák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában