Tárlat

2023.05.27. 08:00

A Gemenc élővilágát mutatják be Retkes Tamás képei

Természetfotók díszítik a Vármegyeháza folyosógalériáját, ugyanis a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál részeként Retkes Tamás képeiből nyílt kiállítás.

H. E.

Retkes Tamás azt mondta a megnyitón, hogy élete végéig tanulnia kell

Fotó: Mártonfai Dénes

A tárlat, amelyet Parrag Tibor, a Duna-Dráva Nemzeti Park Természetmegőrzési Osztályvezetője nyitott meg, az árulkodó Gemenc címet viseli.

Retkes Tamás „hobbifotós” édesapja és keresztapja révén gyerekkora óta kapcsolatban áll a fényképezéssel, ám azt vallja, számára a fotózás több mint hobbi. Autodidakta módon tanulta, és tudatosan tanulja folyamatosan, elmondása szerint élete végéig.

Kedveli az éjszakai asztrofotózást, az utóbbi években belekóstolt a légifotózásba is, jelenlegi munkahelyén, a Wosinszky Mór Múzeumban pedig leletekről, régi tárgyakról, valamint előadásokról készít képeket.

A Pünkösdi Fesztivál időtartama alatt, 10 és 20 óra között látogatható kiállítása arról ad tanúbizonyságot, hogy a természetfotózás is közel áll hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában