Filmajánló

2023.05.06. 09:23

Egy inspiráló mai történet 

A falvakból mára már eltűnt a mozizás élménye, gyakorlatilag csak Budapesten és a vármegyeszékhelyeken lehet eljutni moziba, ott is főleg hollywoodi sikerfilmeket játszanak. Ez ellen szeretnének tenni a Fejlődő Kalaznóért Egyesület tagjai, akik minden hónap első hétvégéjén moziestet tartanak a község művelődési házában. 

Farkas E.

Sipos Mihály, az egyik főszereplő (Beküldött kép)

– Ezeken az alkalmakon igyekszünk kevésbé ismert, izgalmas magyar filmeket bemutatni – hangsúlyozta Mayer Kovács Mónika polgármester. Második alkalommal, május 6-án, szombaton, este 6 órai kezdettel a Gettó Balboa című magyar filmet vetítik. 

„Misi egykor a budapesti VIII. kerület hírhedt alvilágának meghatározó figurája volt mint verőlegény és pénzbehajtó. Tíz éve azonban egy rivális maffiózó rálőtt, a támadásban majdnem életét vesztette. Az eset után Misi megtért, és maga mögött hagyta a bűnözőéletet. A kerület kamaszgyerekeivel foglalkozik: bokszolni tanítja őket. 

Zoli tehetséges az ökölvívásban, de képtelen átlépni saját árnyékán, Misi barátsága, segítsége kell ahhoz, hogy visszatérjen a sporthoz. Zoli a teljes kilátástalanságból jut el a profi boksz világáig. Egy inspiráló mai történet a lehetőségekről, kitartásról, a jó döntések fontosságáról, a hátrányos helyzetből kitörésről.”

 A vetítés után beszélgetés lesz a film egyik alkotójával a történet és a forgatás hátteréről, kulisszatitkairól.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában